Luovuuden lähteellä

Luovuuden lähteellä

LUOVUUS ON KAIKKIEN ULOTTUVILLA ”Luovuus ei ole vain luovaa työtä tekevien yksinoikeus.

LUOVUUS ON KAIKKIEN ULOTTUVILLA

”Luovuus ei ole vain luovaa työtä tekevien yksinoikeus. Alasta riippumatta jokainen voi olla luova ja ideoida sekä synnyttää uusia ajatuksia.”

Muutaman päivän lomaksi aiottu aika muuttui käytännössä etätyöksi, mutta tämä rutiinista poikkeaminen on tuonut minulle aikaa lukea tavallista enemmän. Päädyin tänään Tuija Venton luovuutta käsittelevään artikkeliin ”Luovuus kuuluu kaikille! Luova ajattelu vaatii asennetta ja oman tien kulkemista” 27.2.2019.

”Luovuuden kautta kaikki tapahtuu paremmin, valoisammin ja onnellisemmin. Se vaikuttaa mielialaan ja terveyteen. Luovina olemme rohkeampia, uskallamme enemmän ja valamme hyvää itsetuntoa ympärillemmekin. Kaikki on mahdollista.”

Voiko sen enää kauniimmin sanoa? Kukapa ei haluaisi olla luova?

”Lahjakkuus on usein hyvien geenien ansiota, mutta luovaan ajatteluun pitää harjaantua. Luontainen lahjakkuus jalostuu luovuudeksi loputtoman sitkeyden avulla. Lisäksi tarvitaan valtavasti innostunutta mieltä, hieman kärsivällisyyttä ja ripaus taitoa. Sekä tietenkin motivaatio, kaikkien ideoiden alkuunpaneva voima.

Loistava idea ei synny annettuja ohjeita kopioimalla, vaan kyvystä tehdä itselle rakkaita asioita vieläkin paremmin. Luova ajattelu on seurausta oikeasta asenteesta, luovuutta ruokkivasta elämäntavasta ja oman tien kulkemisesta – sekä taito, joka vaatii jatkuvaa ylläpitämistä.”

Allekirjoitan tuon kaiken. Omastakin kokemuksesta tiedän myös, että luovuuden tappaa kiire, väsymys, rutiinit, mukavuuden halu., arvostelu ja tulosvastuu. Luovuus vaatii tiettyä joutilaisuutta, kiireettömyyttä, hetkeen pysähtymistä. Luovuus häviää kuin hukkuvan ääni avantoon, jos takaraivossa koputtaa kiire ja taloudellinen paine.

Toivon sinulle aikaa pysähtymisiin ja paljon luovuuden kukkasia vuoteen 2024!