Värit

Värit

Mikä on sinun värisi?

Sininen

Sininen on harmonian, luotettavuuden ja sympatian väri. Sininen edustaa luotettavuutta ja voimaa, mutta samalla myös vakauttaa ja rauhoittaa. Siniseen väriin liitetään myös yleviä tunteita ja sen sanotaankin edustavan menestystä sekä auktoriteettia. Se voi myös päästää luovuuden valloilleen ja tukeekin luovaa ajattelua. Siniseen väriin liitetään myös symbolisesti totuus, viisaus (avaruus) - uskollisuus - toivo (taivas, meri) - rauha – etäisyys.

Sinisen värin eri sävyt ovat erinomaisia sekä kukissa että lahjoissa esim. esimiestä muistaessa, onnitellessa pienen poikavauvan vanhempia tai muistamalla läheistäsi rauhoittavilla ajatuksilla surun hetkellä.

Sotherly-kukka sopii täydellisesti rauhalliselle ja sympaattiselle henkilölle, jonka lähellä on hyvä olla. Vastapainoisesti tummempi sininen sopii auktoriteettia edustavalle henkilölle, joka voi olla vaikkapa perheen äiti tai harrasteryhmän vetäjä.

Katso korut

Sininen

Vaaleansininen

Kuvaus puuttuu vielä

.

.

.

.

Katso korut

Vaaleansininen

Punainen

Punainen on voimakas väri, joka kuvaa jännitystä, energiaa ja elämää. Se lämmittää mieltä ja luo myös kodikkaan tunnelman. Se on voiman, terveyden ja elinvoiman väri. Punainen väri liitetään myös suuriin tunteisiin, kuten rakkauteen ja intohimoon sekä iloon ja vaaraan. Punainen väri myös herättää huomiota, viettelee ja on dynaaminen.

Punainen kukka sopii energiselle ja vahvalle persoonalle, joka ei arkaile olla huomion keskipisteenä vaan päinvastoin, nauttii siitä täysin rinnoin.

Katso korut

Punainen

Pinkki

Pinkki on värinä sähäkkä ja pirteä. Se on syvä vaaleanpunaisen sävy ja edustaa rakkautta ja kiintymystä. Pinkki väri yhdistetään usein käytännöllisyyteen ja loogisuuteen ja se viestii muutoksesta, uusista ideoista ja vanhojen ajatusten pois heittämisestä. Pinkin värin pehmeämpi puoli taas kertoo myötätunnosta, ystävällisyydestä ja tasapainosta. Pinkki sopii henkilölle, joka haluaa viestittää olevansa itsevarma ja luova, eikä pelkää muuttua.

Katso korut

Pinkki

Oranssi

Oranssi on värinä hehkuva, vahva ja piristävä. Oranssi on yksi voimakkaimmista ja huomiota herättävimmistä väreistä. Oranssilla on samantyylinen vaikutus kuin keltaisella, ja esimerkiksi vaatekaappiin oranssi sopii etenkin silloin, kun haluat parantaa mielialaasi ja tuntea olosi energiseksi ja valppaaksi.

Oranssi symboloi elinvoimaa ja päättäväisyyttä. Oranssin sanotaan luovan uusia ajatuksia ja antavan rohkeutta, sekä tuovan ympärilleen aurinkoisen tunnelman. Oranssi on myös auringon symboli. Oranssi kukka sopii päättäväiselle ja tarmokkaalle henkilölle, joka ei pelkää herättää huomiota.

Katso korut

Oranssi

Keltainen

Värinä keltainen viestii iloa, vilpittömyyttä ja avoimuutta. Sillä on rohkaisevia, piristäviä ja hermoja vahvistava vaikutus. Keltainen väri tuo auringonpaisteen, vaikka keskelle synkintä talvea. Keltaisen sanotaan olevan myös maskuliininen väri. Esimerkiksi Kiinassa se edustaa uskollisuutta.

Keltaisen on myös havainnollistava, luova, optimistinen ja nuorekas. Keltainen on valon väri ja se yhdistetäänkin aurinkoon, lämpöön, voimaan, älyyn, onneen ja toivoon.

Värinä keltainen sopii erinomaisesti avoimelle, rohkealle ja luovalle henkilölle.

Katso korut

Keltainen

Vihreä

Vihreä väri edustaa harmoniaa ja tasapainoa, sekä symboloi toivoa, rauhallisuutta ja uudistuksia. Se nähdään toivon ja levollisuuden värinä. Vihreän värin sanotaan myös saavan luovuuden kukkaan sekä lisäävän keskittymiskykyä.

Vihreä on myös kasvun, uudistumisen ja uudelleensyntymisen väri ja se auttaa ongelmien ratkaisemisessa ja rohkaisee vapauteen, parannukseen ja rauhallisuuteen. Vihreä liitetään myös terveyteen, luontoon, tuoreuteen ja rauhaan. Vihreä kukka sopii rauhalliselle, raikkaan nuorekkaalle ja idearikkaalle persoonalle. Se on oiva lahja vaikkapa juuri valmistuneelle tai opettajalle.

Katso korut

Vihreä

Ruskea

Ruskea symboloi sekä luo rauhaa ja turvallisuutta. Se ei ole impulsiivinen tai energisoiva väri. Ruskea samoin kuin beige ovat rauhoittavia värejä, kun niitä käytetään esimerkiksi rentoutumiseen tai keskittymiseen tarkoitetuissa ympäristöissä.

Ruskeasta väristä pitävien kuvataan olevan kestäviä ja kärsivällisiä, solidaarisia, tasaisia ja konservatiivisia sekä vastuuta rakastavia, luotettavia ja kilttejä. Ruskea koru sopii erinomaisesti kärsivälliselle ja kiltille henkilölle.

Katso korut

Ruskea

Valkoinen

Värien psykologiassa valkoinen symboloi viattomuutta ja puhtautta. Se edustaa alkuja, tahtoa aloittaa jotain uutta. Valkoinen tuo avoimuutta ja rehellisyyttä, kuten myös rauhaa, parannusta ja tyyneyttä. Valkoinen on usein liitetty täydellisyyteen. Valkoinen kaulus vaatteessa symboloi statusta.

Valkoinen kukka sopii täydellisesti avoimelle, rehelliselle ja uudistusorientoituneelle henkilölle.

Katso korut

Valkoinen

harmaa-valkoinen

Katso korut